domingo, 13 de junio de 2010

EL PROJECTE D'AFROCAT

AfroCat realitzarà colònies d'estiu a la població de Niefang durant el mes d'agost, gràcies a la participació de voluntaris catalans i guineans


En el nostre objectiu de millorar la condició de vida dels nens, nenes i joves en temps d'oci o del lleure sorgeix el projecte de colònies i esplais a Niefang.

Aquest projecte de primera fase aborda la situació de la infantesa a Guinea Equatorial. I és que per a molts nens i joves de Guinea les vacances són de 4 mesos de durada, durant els quals no tenen cap alternativa d'oci o d'educació no formal. Aquest fet obre la porta a mals hàbits com ara l'alcoholisme o els petits furts. Aquests perills es poden evitar si s'hi creen alternatives.

L'alternativa que ofereix AfroCat és l'educació en el lleure, l'educació no formal

Partim de la base que l'educació no formal també té una importància significativa en el creixement de les persones i en la construcció d'una societat poc marginal. Treballem per una educació integral dels infants, adolescents i joves, a partir d'un plantejament educatiu desenvolupat. Volem orientar l'activitat des d'un sistema de valors fomentant-los la seva implicació. Les colònies d'estiu es basen en una metodologia edicativa que parteix del compromís, de la solidaritat, de la gratuïtat i de la participació dels seus membres i els voluntaris que permeten una vivència lúdica, festiva i d'aprenentatge intuïtiu i emocional a través del grup.

Voluntaris per un intercanvi, voluntaris per una experiència

Diferents nois i noies sortiran de Barcelona a l'agost per anar a realitzar aquestes colónies d'estiu a Niefang, Guinea Equatorial. Aquests voluntaris participaran en les activitats diàries organitzades a les colónies però també coneixeran la realitat social del país.

Parlem d'intercanvi perquè és bo obrir-se i descobrir noves mentalitats, noves maneres de pensar, de viure i d'actuar, per agafar seguretat en nosaltres mateixos i fugir d'actituds discriminatòries, les mateixes que generen conflictes a les nostres ciutats.

Un projecte que treballi la convivència aquí i generi un futur allà és vital per al segle XXI. Ser solidari, doncs, no és donar alló que ens sobra sino compartir el que tenim

No hay comentarios:

Publicar un comentario